Sari la conținut

Sărbătorește Ziua Mamei cu 10% reducere la toate comenzile cu codul Mama

4 sfaturi utile pentru viitoarele mămici

4 sfaturi utile pentru viitoarele mămici

Aveți un impact asupra dezvoltării bebelușului chiar înainte ca acesta să se nască! Stilul de viață, obiceiurile alimentare, starea voastră de sănătate, și chiar orele de somn... toate acestea influențează creierul și corpul bebelușului în creștere.
Pentru dezvoltarea completă a bebelușului vostru, este necesar să mențineți o stare optimă de sănătate. Iată cum să reușiți acest lucru.

1.Fiți activi fizic
Activitatea fizică în timpul sarcinii ajută la menținerea greutății voastre. Mișcarea vă ajută să vă eliberați de stres, îmbunătățește circulația, îmbunătățește starea de spirit și contribuie la un somn bun. Este important să planificați corespunzător activitățile voastre fizice - plimbări, înot, pilates și yoga pentru gravide. Fotbalul și baschetul sunt complet nepotrivite. Sportul în aer liber la temperaturi ridicate nu este potrivit pentru voi. Ar trebui să întrerupeți antrenamentul dacă simțiți amețeală, tensiune, dificultăți de respirație și dureri în corp.

2.Mâncați corect
În timpul primului trimestru, se recomandă ca femeile gravide să consume 1800 de calorii, în al doilea trimestru 2200, iar în al treilea 2400 (în funcție de greutatea femeii și sfaturile medicului observator). Dieta echilibrată este, de asemenea, extrem de importantă pentru a vă asigura că consumați suficiente vitamine și minerale necesare pentru dezvoltarea bebelușului vostru. Evitarea alcoolului, cafeinei, substanțelor interzise și a medicamentelor interzise / contraindicate pentru femeile gravide este, de asemenea, unul dintre factorii importanți.

3.Adăugați suplimente alimentare necesare
Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o alimentație echilibrată. Acestea pot ajuta dacă vă îngrijorați că nu vă hrăniți bine sau dacă greața matinală vă împiedică să mâncați normal. Asigurarea tuturor substanțelor nutritive necesare și luarea suplimentelor alimentare corecte este importantă pentru o stare optimă de sănătate atât pentru voi, cât și pentru copil. Asigurați-vă că suplimentul vostru conține cel puțin 400 mcg de acid folic. Acesta este necesar încă de când încercați să concepeți și va fi necesar pe tot parcursul sarcinii, precum și în timpul alăptării. Acidul folic este extrem de important pentru formarea țesuturilor și prevenirea riscului de dezvoltare a defectelor la tubul neural al fătului. Acizii grași omega-3 sunt un alt factor extrem de important atunci când alegeți un supliment alimentar.

4.Evitați anumite alimente
Evitați carnea insuficient gătită, în special cârnații sau carnea tocată. Gătiți carnea cu grijă pentru a nu lăsa urme de culoare roz și sânge. Evitați laptele și produsele lactate nepasteurizate. Ocoliti brânzeturile moi, precum brie, camembert și altele cu coajă similară, inclusiv brânza de capră. Este important ca toate ouăle pe care le consumați să fie gătite astfel încât atât gălbenușurile, cât și albușurile să fie complet coapte. Consumați pește, dar evitați carnea de rechin și peștele spadă, deoarece acestea au niveluri ridicate de mercur, care pot afecta sistemul nervos al bebelușului vostru.

Dacă articolul v-a fost de ajutor, consultați partea a doua AICI.

Închideți (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Căuți

Coș